Västra Frölunda trampolinklubb


Vi är en ideell förening som huserar i Europa huset, SCA s gamla lokaler i  Eklanda , Mölndal.

Vi har ca 100 st aktiva medlemmar och 10 tränare som 4 – 5 dagar i veckan aktivt utövar Trampolin och DMT.

 

Vi som sitter i styrelsen är alla involverade i föreningens dagliga verksamhet, vi är tränare, domare, engagerade föräldrar med ett och samma intresse, trampolin.


Sedan år 2000 är Trampolin en OS gren. 2020 skulle vi vara med att anordna EM i Scandinavium men som tyvärr blev instält pga covi-19 . Vi har gymnaster som tävlar, regionalt, internationellt med stora framgångar. Vi har även med hoppare i ungdomslandslaget. Vi brinner för vår verksamhet och inser att vi behöver en bredd på regionalnivå likväl som en topp av gymnaster på elitnivå.

 

I dagsläget så tränar vi på 5 stycken trampoliner och 1 styck DMT.

Trampolin – Redskap där du utövar gymnastiska övningar.

DMT (Dubbel Mini Trampolin) – Mindre trampolin för gymnastiska övningar där du landar på en på en skyddsmatta efter avhopp.Vår historia

Trampolin var från början en del av Västra Frölunda Frisksportsklubb som startades i början av 70-talet av Sven Dalnäs. Den har alltid varit en vital del av klubbens historia, då den har genererat mängder av ungdomar till klubben. Den som drog igång själva träningsdelen var Arne Sandberg i Frölunda Kulturhus.

Men på 80-talet så hände något, träningen började bli allt mer krävande, då upptäcktes plötsligt att det fanns tävlingar inom trampolin. Detta blev starten för en underbar tid för klubben, man började åka runt i landet på olika tävlingar. Vi började synas mer på allmänna platser där vi körde uppvisningar och prova på hoppning för allmänheten.

Vi började få in hoppare i de olika landslagen, vi började röra oss ut i Europa för att söka nya utmaningar, vi helt enkelt växte med kunskapen om trampolinhoppning.

2003 blev vi en egen förening: Västra Frölunda Trampolin Klubb (VFTK) som bara satsade på Trampolin och DMT. Vi passade samtidigt på att flytta hela verksamheten till Slottskogshallen. 2019 Brann Slottskogshallen ner och vi fick temporärt flytta in i Europahuset ( Sca s gamla lokaler ) där vi är idag.